Regnbågsfiske i Harasjömåla

Fiska i Sverige-redaktionen begav sig till Harasjömåla, en fiskecamp utanför Olofström, och testade Sveriges sydligaste vildmark… Regnbåge, en fisk som orsakat många spända linor för ungefär 15 år sen i Nydalasjön utanför Umeå, var målet och spinnfiske var metoden. Vi fiskade i två sjöar efter rekommendation av Peter i receptionen:

Rapporter lät göra gällande att det var väldigt trögfiskat och att det varit så några veckor. Sådan information är svår att förstå när man tittar på en silvrig spinnare och är på väg att göra sitt första kast. Vilken fiskstackare skulle inne vilja svälja denna läckerbit? En kväll senare, utan ett enda hugg i Stora Kroksjön, fattade vi vad det handlade om. Vi hade iaf tur med solnedgången:

Självklart var det dragen det var fel på. Vibrax, spinnaren som aldrig gjort mig besviken, fanns som tur var att köpa på campingen. 200 kr fattigare begav vi oss mot Västra Harasjön tidigt nästa morgon. Där möttes vi av ett gäng kastmetare (räka) som gjorde det för lätt för sig och höll på att tömma sjön. Vi skulle sportfiska på riktigt och bråttom var det! När vi skulle låsa upp båten som vi hyrt visade det sig dock att låset rostat ihop så det fick bli tre djupa andetag och fiske från strandkant återigen. Som ni förstår var Vibrax lösningen på allt och vi slutade dagen med två fina regnbågar på dryga kilot som hamnade i platspåsen för att posera framför kameran:

Uppvuxen i norra Sverige är jag fortfarande helt häpen att man kan klara sig utan tre lager djungelolja i nåt som kallar sig vildmark. Men, sammantaget ett trevligt ställe om än lite för tillrättalagt för min smak.

/P

Annonser
Det här inlägget postades i Fiskeplats. Bokmärk permalänken.